1. Головна
  2. Блог
  3. Корисні статті
  4. Гібридна сонячна станція: відповідь на енергетичний терор та спосіб енергонезалежності

Гібридна сонячна станція: відповідь на енергетичний терор та спосіб енергонезалежності

18 лютого 2023
320

Сонячна станція - це Ваша енергонезалежність!

Наші будинки споживають велику кількість електроенергії на опалення, освітлення, нагрів води та побутові електроприлади.

Безперебійна робота енергосистеми України була нормою життя українців і мало хто турбувався про власне джерело безперебійного резервного живлення.

Аж поки не стався  енергетичний терор від Російської Федерації - країни-агресора, що розв'язала безглузду криваву війну проти України

Регулярні відключення світла ускладнили життя всіх мешканців нашої країни. Окрім тих, хто заздалегідь встановив собі гібридну сонячну станцію.

Тому якщо ви ще не маєте такої сонячної станції або системи резервного живлення – не зволікайте.

Ці системи позбавить вас життєвого дискомфорту від збоїв та відключення електроенергії, а в майбутньому, при стабілізації енергопостачання, дадуть змогу значно знизити витрати на електроенергію.


Панелі сонячної станції на даху приватного будинку

Як це працює?

Накопичувачі енергії, перетворювач струму, джерело сонячного струму (простими словами – акумулятор, інвертор та сонячні панелі) поєднуються в єдину ефективну розумну систему накопичування та розподілення електроенергії.

Це дозволяє користуватися сонячною енергію для власних потреб протягом дня, мінімізуючи споживання з електромережі та мати резервний запас енергії в акумуляторах. При цьому, загальна потужність сонячних панелей розраховується для достатнього живлення будинку та одночасного заряджання акумуляторів.


Інвертор та декілька акумуляторів для сонячної станції

При похмурій погоді, або коли сонячного світла не вистачає для досягнення необхідної потужності, частина компенсуються запасом енергії з акумуляторів. А при настанні темної пори доби, будинок також живиться за рахунок накопиченої протягом дня енергії з акумуляторів. Ємність та кількість акумуляторів розраховується таким чином щоб її вистачало на потрібну кількість годин автономної роботи будинку при відсутності електроенергії та сонячного світла.

Енергетичним розумом системи є інвертор, який відповідає за правильне розподілення електроенергії від джерела до накопичувачів і до споживачів.  А також за те, щоб момент зміни режимів розподілення були абсолютно не відчутні для електроприладів.

Інвертор LuxPower

Такі системи також можуть працювати і за відсутності сонячних панелей – в якості системи резервного живлення, що включає в себе тільки накопичувач та інвертор. В цьому випадку, в разі вимкнення централізованого енергопостачання будинок, квартира, або наприклад ваш офіс живиться від акумуляторів. А при появі електроенергії в мережі, інвертор швидко зарядить акумулятори І ви будете мати резерв електроенергії на наступний випадок аварійного або планового відключення електроенергії. 

При стабільному електропостачанні, гібридна сонячна станція дасть змогу компенсувати потреби в електроенергії за рахунок Сонячної генерації. А при наявності надлишків продавати їх по зеленому тарифу або віддавати по програмі net mettering.


8 сонячних панелей на даху приватного будинку

А для максимальної економії витрат на електроенергію гібридна  сонячна станція дає змогу накопичувати сонячну електроенергію в акумуляторі яку потім можливо використати в темну пору доби, повністю мінімізуючи споживання з електромережі.

Отже автономна сонячна станція дає можливість досягти повної енергонезалежності як при аварійних відключень енергопостачання, даючи резерв для спокійного життя під час блекаутів так і при стабільному енергопостачанні, мінімізуючи фінансову залежність від обленерго. 

Ставайте клієнтами компанії Екосолюшн – наші фахівці розрахують та побудують гібридну  сонячну станцію необхідної потужності для вашої повної енергонезалежності.

І запам'ятайте!

Гібридна сонячна станція – це твоя власна зброя в боротьбі з енергетичним терором. Будь енергонезалежним – допомагай державі тримати енергетичну оборону!

Деякі наші проекти гібридних сонячних станцій

Обладнання для гибридних сонячних станцій

Ваше замовлення готове до оформлення
Безкоштовна доставка
Інструкції зі встановлення включені
Допомога у налаштуванні техніки
Гарантія 10 років
Рекомендується для наземної СЄС
Підмінний фонд
050-959-53-53
067-55-646-77