1. Головна
  2. Блог
  3. Корисні статті
  4. Системи резервного живлення для офісу

Системи резервного живлення для офісу

16 жовтня 2023
161

Сучасний офіс будь якого підприємства не можливий без резервного живлення.

Більшість комп'ютерів, в майже кожному офісі, обладнані хоча б невеликим безперебійником з маленькою батареєю. Але часу безперебійної автономної роботи такого ДБЖ вистачає лише на збереження документів та на коректне завершення роботи програм. А якщо у вас декілька комп’ютерів та іншої оргтехніки, життєво необхідної для функціонування бізнесу? При зникненні мережі продовжити нормальну повноцінну роботу офісу, маючи лише ДБЖ, неможливо.

Але є системи резервного живлення, які повністю забезпечують функціонування офісу під час блекауту чи планових відключень енергопостачання. Вони складаються з гібридного інвертора від сонячної станції та довговічної літій-іонної розумної батареї, ємності якої вистачає не лише на роботу всіх комп’ютерів та оргтехніки, а навіть на освітлення протягом всього робочого дня.

Як це працює?

Під час наявності напруги в електромережі, інвертор частину енергії направляє в акумуляторну батарею, ємність якої розраховується виходячи від фактичного споживання офісу та необхідну кількість годин автономної роботи. У разі відключення централізованого енергопостачання, акумулятори забезпечують всі потреби офісу протягом робочого дня. При появі електроенергії в мережі інвертор швидко зарядить акумулятори і у вас буде достатній резерв електроенергії на наступний випадок аварійних та планових відключень енергопостачання.

Також, ці системи резервного живлення мають ще одну перевагу  - це можливість під’єднати сонячні панелі.

Що дають сонячні панелі?

В першу чергу для офісу вони продовжують час автономної роботи на весь світловий день. Напруга пропала, а ви цього просто не помічаєте. Робота офісу продовжується далі.

По-друге, в нормальному режимі при присутності мережі, сонячні панелі зменшують ваші витрати на електроенергію. 

За скільки часу це окупиться?

Коли мова йде про паралізовану роботу офісу внаслідок зникнення мережі, то наслідки збитків від простою важко порахувати. Тут кожен сам може оцінити величину збитків.

Простіше порахувати заощадження на електроенергії. При вартості електроенергії в 3грн/кВт*год, термін окупності лише сонячних панелей (без акумуляторної батареї) становить 6 років. А якщо ви платите 4грн/кВт*год (а інколи і більше), то термін окупності становить вже 4 роки.

Установка такої електростанції на гібридному інверторі може бути розбита на декілька етапів: спочатку сам інвертор та акумуляторна батарея, потім - сонячні панелі. Це дає змогу будувати частинами не вкладаючи відразу ж значні кошти на будівництво.

Тому установка гібридного інвертора є кращою альтернативою класичному джерелу безперебійного живлення.

З нею Ви не лише стаєте енергетично-незалежними, а також Ви інвестуєте кошти в “майнинг” електроенергії, котра приносить Вам прибуток у вигляді заощаджених коштів на рахунку за електроенергію.
Ваше замовлення готове до оформлення
Безкоштовна доставка
Інструкції зі встановлення включені
Допомога у налаштуванні техніки
Гарантія 10 років
Рекомендується для наземної СЄС
Підмінний фонд
050-959-53-53
067-55-646-77