1. Головна
  2. Блог
  3. Огляди та інтерв'ю
  4. Система розташування сонячних фотомодулів "схід-захід". Переваги на користь вибору

Система розташування сонячних фотомодулів "схід-захід". Переваги на користь вибору

697

Як вибрати між орієнтацією сонячних панелей: строго на "південь" або "схід-захід"

У світі спостерігається зростання тенденції встановлення сонячних панелей з орієнтацією «схід-захід», також відомий як подвійний нахил. Давайте разом розберемося - це дійсно ефективно чи чергова «маркетингова маніпуляція» для збільшення попиту на панелі.

Розглянемо систему "схід-захід" на плоскому даху або даху з мінімальним ухилом.
  • Таке розташування фотопанелей зменшує продуктивність кожної на 5-10% Однак дозволяє розмістити в 2-3 рази більше модулів на тій же площі поверхні, в порівнянні з системою, спрямованою на південь. Результат такої установки – збільшення генерації з тієї ж площі даху до 80%.
  • Варто зазначити, що виробництво енергії із СЕС «схід-захід» більш рівномірно розподіляється протягом дня і має меншу пікову потужність. А це зменшує можливість неконтрольованого навантаження інвертора.
  • Важливою особливістю системи «схід-захід» є її стійкість до аномальних погодних умов. Низька вага системи в зоні встановлення сонячної станції буде приємним бонусом.
Отже, можна дійти невтішного висновку, що орієнтація «схід-захід» має низку переваг перед класичної орієнтацією. І лише одна вагома особливість – більше інвестицій на етапі будівництва через більшу кількість ФЕМ.

Відеоогляд систем кріплення "схід-захід" на прикладі виконаного об'єкту від нашої компанії



Докладніше про систему

Ваше замовлення готове до оформлення
Безкоштовна доставка
Інструкції зі встановлення включені
Допомога у налаштуванні техніки
Гарантія 10 років
Рекомендується для наземної СЄС
Підмінний фонд
050-959-53-53
067-55-646-77